background

Vliegangst overwinnen of professionele vliegtraining?


1. Overwin je vliegangst

Vliegangst kent vele oorzaken. Meestal is het een combinatie van lichamelijke en/of psychische stress. Veel mensen durven daarom niet op vliegvakantie of zakenreis. Maar soms word je onder druk gezet om toch de lucht in te gaan. Dat maakt de stress nog erger. Wat dan?

In het Museum voor Vluchtsimulatie kan je je vliegangst overwinnen. Een ervarenbegeleider zoekt naar de specifieke triggers van je stress en maakt je vertrouwd met de veilige gewoonheid van het vliegen. Daarna ontdek je in een simulator hoe en waarom een vliegtuig vliegt. En ook welke stappen een piloot neemt voor een veilige vlucht.

Zo ervaar je hoe het is om zélf écht te vliegen. Uiteraard met de juiste begeleiding, afgestemd op jouw probleem. We leren je te ontspannen. We kijken samen naar de vliegtuigen die op dat moment boven Nederland in de lucht zijn en de verkeersveiligheid. We helpen je om het onbekende en ‘onnatuurlijke’ vliegen om te vormen tot een alledaagse veilige manier van reizen. Zo overwin je zelf je vliegangst!

— Meer weten? Stuur je vraag of bericht via contact.—


2. Training voor aspirant piloten

Indien je een piloten-opleiding overweegt bij de KLM ofeen andere erkende vliegschool, dan is een goede voorbereiding zeker aangeraden. De aannameprocedure bestaat uit een aantal stappen: medische keuring, psychologische test en ook zal de vliegschool je zeer waarschijnlijk aan een ‘kwalificatieproef’ onderwerpen, waarbij je tijdens één of meerdere simulator-sessies moet demonstreren dat je aanleg hebt. 

In het Museum voor Vluchtsimulatie wordt de Frasca 141 regelmatig gebruikt voor een professionele vliegtraining. Je vliegt rate-one-turn's ‘op de klok’. Klimmen, dalen, of allerlei combinaties. We bouwen de moeilijkheidsgraad op, en maken de toleranties steeds kleiner. Er moet dus progressie zijn! 

Een garantie dat de ‘keuring’ bij de vliegschool positief verloopt, kunnen wij natuurlijk niet bieden, maar: een geoefend mens telt voor twee! Overigens, ook als je nog maar de intentie hebt om professioneel vlieger te worden,kunnen wij je daarin onafhankelijk adviseren.

— Meer weten? Stuur je vraag of bericht via contact.—

Museum voor Vluchtsimulatie © 2023