background

Welkom in de cockpit


Een standaard vliegsessie voor 1 tot 8 personen is heel geschikt voor een familie-event, vrijgezellenfeestje, bedrijfsuitje, zomaar een uitstap met de kaartclub of voor de verjaardag van een zoon of dochter die piloot wil worden.Wat mag je verwachten?

Na binnenkomst krijg je een korte instructie. We vertellen je hoe een vliegtuig vliegt en hoe je het bestuurt. Daarna neemt de instructeur je mee naar de cockpit en leert je opstijgen, navigeren en weer landen op een vliegveld.

Afhankelijk van het aantal bezoekers zetten wij één of meerdere vluchtsimulatoren in. Zo krijgt iedereen de kans om minstens een half uur zelf te vliegen. Daarnaast kan je meevliegen met anderen, luisteren naar de luchtvaartverhalen of gezellig bijkletsen met je gezelschap. Koffie, thee of frisdrank zijn inbegrepen.

De Beech Baron

Het panoramische uitzicht van deze simulator is adembenemend. Soms kan je zelfs een rondvlucht maken boven je eigen woonomgeving. Heel realistisch! Wie niet meevliegt ziet de prestaties van de anderen. Dikwijls spannend, soms hilarisch. Maar meestal kan je aan het eind van de sessie al redelijk zelfstandig vliegen.

De Airbus A310

Tot besluit van je bezoek starten we voor een kleine energietoeslag de simulator van de Airbus A310 op. Dan mogen vier personen in de grote cockpit plaatsnemen. Je krijgt een boeiende uitleg over al die schakelaars, meters en lichtjes, en ook hoe de vliegers dat allemaal onder controle houden. We starten de motoren… en de tijd vliegt!

Een aparte 3 uur durende vliegsessie met de Airbus A310 behoort ook tot de mogelijkheden.

Museum voor Vluchtsimulatie © 2020