wolken
komindecockpit
Museum voor Vluchtsimulatie, Someren

 

 

Wij hebben simulators te koop!
Kijk onder Onze collectie!
Interesse?
info@vluchtsimulatie.nl
facebook nederl. english nl

U hebt vliegangst en wil geholpen worden?

Er bestaan vele redenen en oorzaken waarom iemand vliegangst heeft.

Claustrofobie, het gevoel geen controle te hebben, bewegingsziekte, overgevoeligheid van de zintuigen en waarnemingszin, de start, de landing, hoogtevrees, oorpijn, sterke verhalen, verslagen over vliegongevallen, vreemde geluiden, reisangst, zoals persoonlijke controles, stress van te laat komen, het missen van een gate, heel veel onbekende termen (in dikwijls vreemde talen) en meestal een combinatie van deze factoren. Veel mensen met vliegangst gaan daarom niet op vakantie met het vliegtuig, een beperking die invloed heeft op uw leven, uw partner, uw familie. Maar soms eisen de omstandigheden dat u een vliegreis moet maken. U wordt onder druk gezet. Dat maakt het allemaal nog erger. Maar lang niet alles is op u van toepassing.

Wat dan?

We geven u de ervaring mee van het vliegen. Alles wat er bij komt kijken krijgt u te zien, te horen of ervaart u zelf. Daardoor wordt het allemaal iets gewoner. Niet sensationeel of bijzonder. Maar gewoon van hier naar daar. Vliegreizen zijn een middel om op de bestemming iets leuks te doen.

Het Museum voor Vluchtsimulatie in Someren heeft een lange ervaring met het trachten te overwinnen van dit verschijnsel. Onze deskundige opent een gesprek over wat angst is, waardoor angst wordt opgewekt. Hij zoekt naar úw specifieke angst. Daarna laten we u plaatsnemen in een vliegtuig-simulator en gaat u zelf, als piloot, vliegen. We laten u begrijpen waarom een vliegtuig vliegt. U maakt kennis met vlieginstrumenten en vooral de bediening en besturing van een vliegtuig en de bijbehorende gevoelens, waarnemingen en geluiden. U merkt zelf welke stappen een piloot neemt om veilig te vliegen. U ervaart hoe het is om zélf écht te vliegen, uiteraard onder deskundige begeleiding. We passen de informatie aan op uw probleem. Desgewenst adviseren we u over het inpakken van koffers, van wat wel en niet mee mag in de handbagage, het inchecken van uw ticket en kijken we naar de luchthaven waar u vertrekt en aankomt. We adviseren over een voor u geschikte zitplaats in het vliegtuig. Wat de voor- en nadelen zijn van die plaats. We leren u te ontstressen en hoe te ontspannen. We kijken naar de vliegtuigen die op dat moment boven Nederland in de lucht vliegen en de verkeersveiligheid. We helpen u om het onbekende ingewikkelde avontuurlijke en onnatuurlijke vliegen om te vormen tot een alledaagse gewone normale veilige manier van reizen. Eén ding doen we niet: wij halen de angst niet weg. Dat doet u zelf.

 

Vorig jaar zijn 3 300 000 000 passagiers ingestapt in een vliegtuig. 500 daarvan zijn niet uitgestapt.

Ter vergelijking In de EU vielen in 2012  28 000 doden te betreuren in het verkeer en 250 000 zwaar gewonden!

En ja, het is soms toch ook een hele onderneming. Daar mag je toch wel ietwat zenuwachtig van worden, toch?

Voor vliegangst-sessies gelden speciale tarieven


(20-03-2017)