wolken
komindecockpit
Museum voor Vluchtsimulatie, Someren

 

 

Wij hebben simulators te koop!
Kijk onder Onze collectie!
Interesse?
info@vluchtsimulatie.nl
facebook nederl. english nl

Grading oefeningen zijn oefeningen ter voorbereiding voor de vliegerkeuring voor o.a. KLM.

Grading oefeningen zijn een goede voorbereiding op de vliegerkeuring voor o.a. KLM en andere vliegscholen. Indien u overweegt om de vliegeropleiding te gaan volgen om beroepsvlieger te worden, moet u naar een erkende vliegschool. De aannameprocedure is voorzien van een aantal stappen: medische keuring, psychologische test en ook zal de vliegschool u zeer waarschijnlijk een grading afnemen op hun simulator. U krijgt eerst een studieboek opgestuurd en zult daarna in één of meerdere simulator-sessies moeten demonstreren, dat u aanleg heeft.. In ons museum wordt de Frasca 141 regelmatig gebruikt om deze Grading goed te kunnen voorbereiden. U vliegt rate-one-turn's "op de klok". Klimmen, dalen, of allerlei combinaties.

We bouwen de moeilijkheidsgraad op en de toleranties moeten steeds kleiner worden. Er moet dus progressie zijn! Een garantie dat de grading bij de vliegschool positief verloopt kunnen wij u natuurlijk niet geven, maar een voorbereid mens 'telt voor 2'. Wij adviseren. Overigens, als u nog in een eerder stadium verkeert en de intentie heeft om professioneel vlieger te worden, kunnen wij u daarin ook onafhankelijk adviseren.

Bij de keuring voor de Koninklijke Luchtmacht worden tegenwoordig andere criteria aangehouden en is de procedure aangepast.


(27-03-2017)