wolken
komindecockpit
Museum voor Vluchtsimulatie, Someren

 

 

Wij hebben simulators te koop!
Kijk onder Onze collectie!
Interesse?
info@vluchtsimulatie.nl
facebook nederl. english nl

U wilt vliegen! Dat kan vanaf 14 jaar. Er zijn geen speciale openingstijden voor u. Op het reserveringsformulier geeft u aan wanneer en hoe laat u wilt komen. Een vliegsessie duurt drie uur. Vliegen kan op alle dagen van de week, overdag of 's-avonds. Altijd vooraf reserveren!  U heeft het museum voor u (en uw groep) alleen. U komt alleen of met enkele personen, of met een Groep tot maximaal 15 personen. Iedereen krijgt de mogelijkheid om te vliegen. Er zijn 4 tot 5 simulators toegankelijk voor het publiek. De instructeur(s) zal iedereen begeleiden.

Groepen

Afhankelijk van de interesse en vliegtechnische vaardigheden van onze bezoekers zetten wij tijdens zo’n vliegsessie één of meerdere verschillende simulatoren in. Ook zorgen wij ervoor dat er voldoende operators/instructeurs aanwezig zijn om u te begeleiden.

Bij een groep van 11-15 personen vliegen we dus met drie machines, en zitten er dus drie mensen 'in de lucht'.  Met 2 personen breng je veel meer tijd door in de cockpit, dan wanneer je met vijf personen bent. Dan kun je op het eind van de avond wel een ILS vliegen  of op bepaalde radiobakens navigeren. Maar ook in de cockpit van de Airbus is van alles te beleven. Er wordt vol enthousiasme over verteld.

Heeft u een groep van meer dan 17 personen, dan verwijzen we u door naar Museum "Techniek met een Ziel" in Neerkant. http://www.techniekmeteenziel.nl/ 

U wilt nu Reserveren ?

Wat houdt een bezoek in?

"Wat moeten we in die drie uur toch doen?" Nou, u komt tijd te kort!

Iedere bezoeker krijgt de mogelijkheid om gemiddeld een half uur zelf te vliegen, in de cockpit te zitten of mee te vliegen. Luisteren naar de luchtvaartverhalen. En bijkletsen met elkaar onder het genot van een kopje koffie. Gewoon gezellig.

Na binnenkomst krijgt u een korte instructie. We vertellen hoe een vliegtuig vliegt, hoe je het bestuurt en wat enkele instrumenten u vertellen.

Daarna neemt de instructeur u mee naar de cockpit. We beginnen met de kleinere simulators en groeien door naar de grootste. Onder begeleiding kunt u zelf het vliegtuig besturen.

Dan vervolgen we naar een simulator met zicht naar buiten en mag u opstijgen op een vliegveld en er weer proberen te landen.

Maar het mooiste is de Beechcraft Baron, waarin u samen met de instructeur plaatsneemt en een rondvlucht gaat maken. Dat kan van het ene vliegveld naar het volgende zijn. Het kan ook een rondvlucht zijn in uw eigen woonomgeving.  In dit vliegtuig kunt u ook als passagier meevliegen. Heel realistisch!

Het lijkt allemaal heel technisch, maar in principe kan iedere bezoeker zelf vliegen. In sommige cockpits kun je zelfs meevliegen

Airbus A310

Meestal tegen het einde van de sessie starten we de simulator van de Airbus A310 op.  Dan mogen vier personen in de grote cockpit plaatsnemen nadat de verlichting is ingeschakeld. U krijgt uitleg over al die schakelaars, meters en lichtjes. Waarvoor het allemaal dient en hoe de vliegers dat onder controle houden. Wie is de Pilot Flying? Hoe vervullen de vliegers de gemeenschappelijk taak.... We starten de motoren..... U heeft een vraag? Wij hebben een antwoord. Heel interessant.

Helaas vliegt de machine (nog) niet, maar het geeft nu al een erg kolossale indruk. Omdat de machine nu al buitengewoon veel energie nodig heeft, vragen we hiervoor  €10,= per uur extra.

Wat doen diegenen die niet vliegen?

Zij kijken mee naar de prestaties van collegavliegers. Dikwijls spannend. Veelal hilarisch. Zij stellen vragen, waarop de operators graag antwoorden geven. Zij drinken koffie en kletsen lekker bij.  Het moet vooral gezellig zijn. En tegen het einde van de vliegsessie 'zetten we jullie buiten'. Want één ding is zeker: het enige wat bij ons ècht vliegt, is de tijd......

 


(27-03-2017)