wolken
komindecockpit
Museum voor Vluchtsimulatie, Someren

 

 

Wij hebben simulators te koop!
Kijk onder Onze collectie!
Interesse?
info@vluchtsimulatie.nl
facebook nederl. english nl

Microsoft Flightsimulator FS-2004

De oudere simulators binnen het museum hebben geen realistisch zichtsysteem. Dus we moeten steeds vliegen op de instrumenten. Maar voor moderne PC's zijn computerprogramma's ontwikkeld, waaronder de bekendste Microsoft Flightsimulator, waar een 'vision' wel een rol speelt. Vele hobby PC-vliegers kennen dit programma. Omdat het programma 'alle weersomstandigheden' kan simuleren, is het ook met 'non-vision' (mist) te vliegen. Buiten de standaard vliegtuigen in het programma, zijn van internet vrijwel elke model vliegtuig te downloaden. In deze simulator gebruiken we versie 2004 van Microsoft. (De huidige versie X is zeer realistischer en gebruiken we in onze Beech Baron)

fs-xWij hebben een eigen systeem ontwikkeld en opgebouwd: de vlieger kijkt naar het beeld van een grootbeeld flat screen dat zich in het brandpunt van een holle spiegel bevindt, waardoor het geprojecteerde beeld zich op oneindige afstand lijkt te bevinden. En dat maakt het bedriegelijk echt........! Het 3D zicht systeem geeft een levensecht beeld van de omgeving waar u overheen vliegt tot aan de landing.

Het computer-systeem heeft 3 beeldschermen: de buitenwereld, de instrumenten en een voor de andere bezoekers (via een beamer), die daarop kunnen volgen wat de piloot "uitspookt"!  Op de beamer kunnen de ander bezoekers de verrichtingen van de piloot nauwkeurig volgen; op de foto is hij zojuist in de take-off met een Cessna. Het filmpje toont zoiets met een Cessna en kijken we naar de beamer en vervolgens over de schouder van de piloot.


(20-03-2017)